Musica Festiva

De Speelschare en zijn jongere broertje de Speelkring pakken op zaterdag 20 oktober uit met de tiende editie van hun Musica Festiva. En waar ze voor hun jaarlijkse afspraak met hun thuispubliek tijdens vorige edities telkens uitpakten met een gast-solist die ooit zijn eerste muzikale stappen zette bij de Speelschare, heeft dirigent Gino Malfait deze maal gezorgd voor een Fins gastorkest.

Rajalan Puhaltajat uit het Finse Kuopio, waarmee de Diksmuidse Speelschare reeds eerder samen musiceerde tijdens één van haar zomerse buitenlandse muzikale reizen, komt dus naar Diksmuide om in CC Kruispunt opnieuw samen met de Diksmuidse muzikanten achter de pupiter te kruipen. Maar er wordt ook afzonderlijk gemusiceerd, niet alleen door de Speelschare en de Finse gasten, maar ook door de nieuwe lichting jongeren van de Speelkring.

Musica Festiva gaat door op zaterdag 20 oktober om 20 uur in CC Kruispunt. Kaarten kosten voor volwassenen 10 Euro en voor jongeren onder de 12 jaar 5 Euro. Ze zijn verkrijgbaar bij de leden van de Speelschare en de Speelkring of op het secretariaat van het Sint-Aloysiuscollege (051.50.00.75). (DLD)

Wens je dit bericht te delen?